A 11. kerületben működő idén 10 éves, országos, európai uniós és ENSZ szinten is aktív Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség (MNKSZ) együttműködése Király Nóra képviselő asszonnyal 2010-ben kezdődött, amikor az ő kezdeményezésére jött létre a helyi civilszervezetek ismerkedését, együttműködését ösztönző találkozó. Az MNKSZ célja a nők foglalkoztatásának elősegítése, összhangban a családi háttér fontosságával, a kormányzati-, az üzleti- tudományos-, és civil szféra közötti párbeszéd elősegítésével, határon túli magyar szervezetek bevonásával. Ennek érdekében fennállása óta kb. 30 nemzetközi konferenciát és számos worshopot rendezett, díjakat alapított. Mivel Európában és Magyarországon is súlyos probléma a pályakezdő fiatalok elhelyezkedése, legutóbbi, 2013. október 10-én a Syma Csarnokban, a Personal Hungary szakkiállítás keretében, a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával megrendezett „NŐ, CSALÁD ÉS KARRIER” című nemzetközi konferenciájuk témája volt a pályakezdő fiatalok családi életre és a munkaerő piaci kihívásokra való felkészítése, a fiatal nők foglalkoztatásának elősegítése.
Az MNKSZ elnöke Ferenczi Andrea felkérésére Király Nóra képviselő asszony a több mint 120 érdeklődő részvételével rendezett konferencián az „Új generáció: ki mutat nekik utat?” című panelbeszélgetés keretében vállalt előadói szerepet.
A „fiatalok felkészítése a munkaerő piaci kihívásokra, karrierlehetőségek, jó példák” témákat az előadók saját életútjuk és munkahelyi tapasztalataikon keresztül mutatták be. A képviselő asszony aktivitása és munkájának eredményei jók ismertek a 11. kerületben, de vajon hányan gondolnak bele, mekkora kihívást is jelent a négygyermekes édesanyának, képviselői feladatait, a családot és a számára oly fontos sportolást összeegyeztetni. Király Nóra saját példáján keresztül mutat példát és ad erőt fiatal nőknek