2012. november 17-18-án tartották meg az „Intersport Balaton Maraton és Félmaraton” elnevezésű sportrendezvényt Siófokon, amelyen Király Nóra családostul vett részt. Ebből az alkalomból kérdeztük a Képviselő Asszonyt arról, hogy mennyire tartja fontosnak a sportolást.


–    Érdekes módon viszonylag későn kezdtem el sportolni, főiskolás éveim alatt. Iskolás koromban kifejezetten utáltam a testnevelés órákat és eszem ágában sem volt mozgással tölteni a szabadidőmet. Ma, felnőtt fejjel kicsit neheztelek a szüleimre, hogy nem motiváltak és egy kicsit nem erőltették jobban a rendszeres sportolást.  Első éves koromban, az egyik szünetben kedvezményes aerobic bérletet árultak a főiskola folyosóján és egy barátommal elhatároztuk, hogy most vagy soha, de elkezdünk sportolni. Kezdetben kellett az akaraterő, de azóta az életem részévé vált először az aerobic, majd a futás, biciklizés, valójában bármi, ami a mozgással kapcsolatos. Nincs nagyon olyan nap, amikor ne sportolnék valamit. A rendszeres testmozgás kikapcsolódás, segít abban, hogy összeszedetten tudjam teljesíteni az egész napos feladataimat.

Gyermekei születése mennyben változtatta meg a sportéletét?

–    Terhesen sem hagytam abba a rendszeres sportolást és hiszem, hogy részben ennek köszönhetőek a zökkenőmentes terhességek és szülések. Gyermekeim születése után a lehető leghamarabb elkezdtem újra intenzívebben mozogni, hogy visszarázódjak korábbi formámba. A napirendembe nem könnyű beleilleszteni a rendszeres mozgást, de ha kell korán reggel, vagy este, a gyerekek fektetése után megyek el futni.

Mely sportágakat részesíti előnyben?

–    Az aerobic évek óta a nagy kedvenc, a futás szükséges, de mára már eljutottam arra a szintre, hogy hiányzik, ha egy nap nem jut rá időm. Az esti futás nagyon jól kikapcsol az egész napos munkából, szinte pihenésként élem meg. Ezen kívül szeretek télen síelni, korcsolyázni, nyáron kerékpározni, görkorizni és tervezem, hogy a tenisztanulást is újrakezdem.

Hogyan neveli gyermekeit a mozgásra?

–    Őket nem kell nagyon ösztökélni, minden sportban szívesen benne vannak. A két nagy fiú rendszeresen judózik és síel, az oviban görkorcsolyáznak, külön tornára járnak és mindezeket nagyon szívesen csinálják.
Emellett fontosnak tartom, hogy a szüleik példáját lássák, ezért magunkkal visszük őket majdnem minden sporteseményre, hogy tapasztalják: a sport része az életünknek. Így most is itt vannak velünk a Balaton Maraton és Félmaraton alkalmával.

Mit üzen a XI. kerületi lakóknak?

Főképp azt, hogy a sportot bármikor el lehet kezdeni. Nem kell ahhoz gyerekként élsportolónak lenni, hogy az ember felnőtt fejjel elkezdjen mozogni. Hiszem, hogy a sport által boldogabb, kiegyensúlyozottabb az ember és sokkal hatékonyabb az élet minden más területén. Szakítsunk rá időt, akár csak pár órát minden héten!