A testületben ötödik éve Gazdagrétet és Sasadot képviselő Király Nórát már számtalanszor keresték meg a lakótelepiek azzal a kéréssel, hogy létesüljön egy piac a környéken. A szintén helyben lakó képviselőnek hosszú próbálkozás után sikerült felcsábítania a dombra az őstermelőket, így a helybeliek mostantól minden szombaton bevásárolhatnak a Szent Angyalok templom kertjében.

– Már a választási ígéreteim között is szerepelt, hogy piacot szeretnék létesíteni Gazdagréten, most végre sikerült – adta tudtunkra az örömteli hírt a képviselőnő. A környéken eddig valóban nem volt lehetőség piacon vásárolni, a legközelebbi helyszín, a Fehérvári úti Vásárcsarnok pedig igencsak messze van Gazdagréttől. Király Nóra már évekkel ezelőtt elkezdett az ügyben intézkedni, melynek során felvette a kapcsolatot a jelenleg kormánybiztos Budai Gyulával, aki a Magoszon keresztül tevékenyen segítette az őstermelők budapesti érvényesülési lehetőségeit. Akkor különböző akadályok miatt nem sikerült megvalósítani a terveket, nemrégiben azonban új lendületet kapott a kezdeményezés.
A képviselő a Gazdagréti Összefogás Egyesülettel közösen, a MAGOSZ közreműködésével hamisítatlan gazdapiacot szervezett a lakótelepre, ahol kizárólag jó minőségű, magyar termékeket vásárolhatnak a környékbeliek. Minden szombaton érkeznek őstermelők Lajosmizséről, akik krumplival, hagymával, és zöldségekkel látják el a vásárlókat. Vannak árusok, akik mézeket, friss házi tejtermékeket, falusi tojást, természetes gyümölcsleveket, disznótorost és húskészítményeket is árusítanak. A piacnak Szederkényi Károly, plébános úr jóvoltából a Gazdagréti Szent Angyalok Temploma adott helyet, így mostantól a templom előtti téren vásárolhatnak az itt lakók. Az ötlet Hoffman Tamás polgármesternek olyannyira megtetszett, hogy azzal bízta meg a képviselőt, a kerület további négy pontján is szervezzen termelői piacot.

Forrás: Újbuda