Tisztelt Képviselő-testület!

Egy állampolgár március 11-én levélben kért segítséget a Polgármesteri Hivataltól. Február 2-án hármas ikrei születtek, két kislány, egy kisfiú. Édesapjuk veseátültetésre vár, ágyban fekvő beteg, folyamatos ápolásra szorul. Az édesanya nyirokrákból nemrégen gyógyult.
Március 17-én kapták meg a gyerekek után járó fejenkénti 85 500Ft-ot (összesen 256 500 Ft). Az Önkormányzat jóvoltából, Molnár László, alpolgármester úr közbenjárásának köszönhetően hetente háromszor megy hozzájuk egy dajka az Egyesített Bölcsődei Intézmények státuszából. Ez a segítség azonban csak átmeneti, április végéig tart, hiszen ezeken a napokon az adott bölcsődében dupla annyi munka hárul a helyettesítő dajkára.
Azt gondolom, hogy ez egy különleges szituáció, hiszen nem minden nap születnek hármas ikrek kerületünkben. Ez a házaspár évek óta próbálkozott, rengeteg tortúrán mentek keresztül, mire a 2. lombikprogramnak köszönhetően megfogantak a babák és mindjárt hárman is. A család, így már öt fővel, egy másfél szobás, 10. emeleti lakótelepi lakásban él, nagyon rossz anyagi körülmények között.
A környéken élő családok összefogásával rengeteg ruhát és egyéb eszközt gyűjtöttünk össze, amivel támogatjuk őket. Szeretném, ha Önkormányzatunk is hozzájárulna ahhoz, hogy egy kis segítséget kapjon a család.

Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy a különleges helyzetre való tekintettel biztosítson a család számára egy éven keresztül heti 5 napon át 8 órában egy dajkát, aki a mindennapi teendőkben segítséget nyújt. Az Egyesített Bölcsődei Intézményen keresztül ez megoldható lenne, egy fő dajka státuszt kell önkormányzatunknak megfinanszíroznia 1 éven át.

Kérem a Tisztelt testületet, hogy támogassa javaslatomat!

Budapest, 2011. április 11.
Király Nóra
ifjúsági és családügyi tanácsnok