Vasárnap ünnepélyes keretek között felavatták a Ferencvárosi Torna Club (FTC) új stadionját, a Groupama Arénát. Szendrey Zsolt rockzenész köszöntője után egy, a korábbi sportarénákat bemutató rövidfilmet tekinthettek meg a jelenlévők, „Búcsú a stadionoktól” címmel. Ezt követően elhangzott a Fradi induló, majd Rúzsa Magdi énekesnő elénekelte a Himnuszt.

Az angol Premier League-ben szereplő Chelsea elleni mérkőzés előtt Orbán Viktor miniszterelnök, Fürjes Balázs kormánybiztos és Kubatov Gábor, a Ferencvárosi Torna Club elnöke mondott ünnepi beszédet.

A kormányfő úgy fogalmazott, az egész ország számára nagy nap a mai, mégis elsősorban a fradistáké, akiknek nagysága előtt még azok is megemelik a kalapjukat, akiknek nem “zöld-fehér vér” folyik az ereiben.

A miniszterelnök beszédében többek között nagyrabecsülését fejezte ki a fradistáknak a “Fradi-szívért”, amely szavaival élve mindig nemzeti, piros-fehér-zöld színű is volt. Köszönetet mondott a fradistáknak azért, hogy “a magyar nemzet szabadságát és függetlenségét a legnehezebb kommunista időkben is megőrizték és évtizedekig tartották a lelket a magyarokban”.

Orbán Viktor szintén köszönetet mondott az építkezésben résztvevőknek és háláját fejezte ki az ország valamennyi polgárának, hogy az új stadiont négy évvel azután sikerült felépíteni, hogy “Magyarország a csőd szélén tántorgott”.

“Megmutatták, hogy a magyarok sosem adják fel” – jelentette ki, végül köszönetet mondott a fradistáknak azért is, hogy fenntartották a világ egyik legnagyobb sportklubját.

Az átadón jelen volt Király Nóra, XI. kerületi önkormányzati képviselő is, aki a stadion reménybeli utánpótlásait, fiait is elhozta. Orbán Viktor miniszterelnök nagy örömmel köszöntötte a Fradi mezébe bújt srácokat, akiknek sok sikert kívánt a további sportpályafutásukhoz és biztatta őket a kitartó gyakorlásra, edzésre, mely a győzelemhez elengedhetetlen. A fiúk megköszönve a jókívánságokat elmondták, hogy ők, a testvéreik és a szüleik is rendszeresen sportolnak, a mozgás a  családban napi program.