Király Nóra Újbuda egészségügyért és közbiztonságért felelős alpolgármestere 2014. november 6-án látogatást tett a Budapest XI. kerületi Szent Kristóf Szakrendelőben tartott konferencián, melyet havi rendszerességgel rendeznek a háziorvosok számára. Ezeken a rendezvényeken egy-egy kiemelt témával is foglalkoznak, jelen esetben a „Korszerű injekciós terápia diabetes mellitusban” volt terítéken.

Az Alpolgármester Asszony köszöntötte a résztvevőket majd elmondta, hogy örömmel látja és támogatja ezt az önálló szerveződést. Nemcsak a háziorvosok, de a gyermekorvosok, védőnők és fogorvosok számára is szükség lenne egy-egy ilyen klubra, hiszen a találkozókon nemcsak szakmai és szervezési kérdésekről eshet szó, de tapasztalat- és eszmecserére is sor kerül. Mindezek hozzájárulnak a színvonalasabb szakmai munkához és naprakészen tartják az orvosok felkészültségét és tudását.
Prevenciós programok – különösen a nők és gyerekek számára.
Hangsúlyozta, hogy a jövőben kiemelt szerepet fog kapni az alapellátás fejlesztése, nagy figyelmet fordítva a nők, a családok és gyerekek egészségének megőrzésére.  A legfontosabbnak a megelőzést tartja, ezért több olyan rendszeres felvilágosító-, tanácsadó-, ill. tájékoztató jellegű rendezvényt tervez, melyhez feltétlenül számít az egészségügy minden szereplőjének együttműködésére.

Elmondta továbbá, hogy a véleménye szerint az egészség mindennél fontosabb és a közelmúltban felújított több, mint 10 háziorvosi rendelő mellett még több intézmény korszerűsítésére, eszközbeszerzésre van szükség. Biztosította a jelenlévőket arról, hogy az elkövetkező években minden erejével azon dolgozik, hogy a kerületben élők minél szélesebb körben tájékozódjanak prevenciós lehetőségekről és egészségi ellátásuk látványosan javuljon.