A nagyszülők világnapján süteménnyel kedveskedett a gazdagréti nagyszülőknek Király Nóra alpolgármester, helyi önkormányzati képviselő. A Gazdagréti Összefogás Egyesület klubhelyiségébe érkező ünnepeltek köszöntésekor Király Nóra elmondta, hogy sok kisgyermekes család – köztük az övé – esetében a nagyszülők segítsége nélkül lehetetlen lenne a munka és a gyermeknevelés összeegyeztetése.

Szeptember végén prevenciós rendezvény a Feneketlen-tó partján!
Hangsúlyozta azt is, hogy ez a korosztály nagyon fontos a családok számára. Nemcsak a gyerekek és a háztartás körüli segítségük ér kincset, hanem az évek során szerzett tapasztalataik és tanácsaik is, tehát nagyon vigyáznunk kell rájuk. Egészségügyért felelős alpolgármesterként felhívta a figyelmet az egészséges életmódra, a rendszeres szűrővizsgálatokon való megjelenésre, amit fiatalok és idősek számára egyaránt javasolt. Külön kiemelte a szeptember 27-én, a Feneketlen-tó partján tartandó EgészségPart elnevezésű, egészségügyi prevenciót célzó egész napos családi eseményt, ahol mindenki jól szórakozhat és hasznos információkat szerezhet.

Rendszeres sport és egészséges életmód
Gazdagréten is több ingyenes program várja az időseket: lehetőségük van rendszeres gerinctorna, nordic walking edzések igénybe vételére, kirándulásokon való részvételre, illetve  a  „Szeretetklub” néven működő közösségben – egyebek mellett az egészségről szóló – előadások hallgatására, kötetlen beszélgetésre is, ami a lelki egyensúly fontos alkotója.

A nagyikat köszöntő ünnepségen egy kis közös játék és kézműveskedés után két fodrászkupont sorsoltak ki  a megjelentek között, ezzel egy kis kényeztetést ajándékozva nekik.