Király Nóra alpolgármester az Őrzők Alapítvány futónagyköveteként vett részt a rendezvényen. – Már kétszer futottam félmaratont, azaz 21 kilométert. A legutóbbit két éve – mondta az ötgyermekes édesanya, akinek a családja szurkolása adta a legnagyobb erőt a táv teljesítéséhez.

Számára megtisztelő volt az alapítvány felkérése, miszerint a Tűzoltó utcai Gyermekklinika daganatos beteg gyermekeiért versenyezzen, ezúttal trióban. Az alapítvány keretében idén negyvenen fogtak össze, és míg tavaly ötvenezer forintot gyűjtöttek, addig idén vasárnap reggel már elérték az ötszázezer forintot.
A futók a Szabadság hídon át érkeztek Újbudára majd a Gellért-hegy és a Műegyetem előtt elhaladva a Petőfi hídnál fordultak le a rakpartra és végül a Lánchídon át hagyták el a kerületet.

Külön öröm számomra, hogy miután lefutottam a 6 km-es távot, a gyermekeim is kedvet kaptak a futáshoz, így együtt még 5 km-et futottunk a 8 éves Andrissal, a 6,5 éves Balázzsal és a 4,5 éves Zsuzsival. Elhatározták, hogy ha nagyok lesznek, a teljes hosszt lefutják, én pedig már jövőre szeretném újra – fűzte hozzá Király Nóra


Az eseményről készült videók itt tekinthetőek meg: