2014. November 21-én Király Nóra Újbuda egészségért és közbiztonságért felelős alpolgármestere bemutatkozó fórumot tartott a Brassó úti Budai Művészházban. Az eseményen Sass Szilárd önkormányzati képviselő is jelen volt.

Az Alpolgármester Asszony rövid bemutatkozójában említette, hogy 25 éve él Sasadon, a közélet már gimnazista kora óta érdekelte, így 2006-ban indult először önkormányzati választásokon, melyet azóta harmadik ciklusban nyert meg.

redmények:

Szó esett az elmúlt nyolc év eredményeiről, ezek egyebek mellett a Zólyomi úti Tesz-vesz óvoda felújítása, 10 utca aszfaltfelújítása, térfigyelő kamerák kihelyezése, gyalogos átkelő létesítése az Eleven Centernél, Beregszász-játszótér világítása, kibővítése, Rétköz utcai járda átépítése. A sport területén felmutatott fontos eredmények közül a következők kerültek szóba:700 méteres, gumiborítású futókör és fitness park Gazdagrét közepén, és a Brassó utcai játszótér körüli futópálya építése, Judo Akadémia nyílt a Csíkihegyek utcai Általános iskolában, felújításra került a Csíkihegyek Általános Iskola műfüves focipályája, Gazdagréten megtörtént a tanuszoda alapkőletétele. Alpolgármester Asszony fontosnak tartotta megemlíteni, hogy felújításra, kibővítésre került a Beregszász mellett a Regős utcai játszótér, a Törökugrató utcai óvoda, valamint megoldódott a házhoz menő szelektívgyűjtő rendszer is és nagyon fontosnak tartotta, hogy létrejött és egyre bővül az őstermelői piac a Gazdagréti Szent Angyalok templom kertjében.
Sass Szilárd elmondta, hogy bár átalakultak a körzethatárok, a korábban az ő körzetébe tartozó lakók problémáival is szívesen foglakozik.
Tervek:

Király Nóra a jövőbeni tervekkel kapcsolatban elmondta, hogy támogatja a sas-hegyi látogatóközpont népszerűsítését, az őshonos növények megőrzését. Az önkormányzat a területet rendszeresen takarítja és a jövőben is odafigyel erre. A családi igényeket figyelembe véve folytatódnak a játszóterek, óvodák, bölcsődék felújítási munkálatai, a sportolási lehetőségek bővítése, a gazdagréti Kaptató sétány felújítása, illetve fontos terv még a szelektív szigetek felszámolása is. Ez utóbbira azért van szükség, mert a környékük nem higiénikus és az üvegek csörgése gyakran zavarja a lakók nyugalmát. A közlekedéssel kapcsolatban tájékoztatott arról, hogy megvalósulás alatt áll az Előpatak, Őrség utcák egy-egy szakaszának felújítása, Budaörsi csomópont átalakítása (mely 2015 végére fejeződik be) és a járdák, utak folyamatos karbantartása.
Újbuda lehet a legbiztonságosabb kerület
A közbiztonsággal kapcsolatban fontos tervként említette az Újbudai Polgárőrég megerősítését kibővítését és olyan rendszer megvalósítását, amely vonzóvá teszi a polgárőrségbe való belépést. Fontos, hogy az emberek ne csak kívülről várják a rendőri segítséget, hanem aki teheti, lépjen be a szervezetbe és akár heti pár óra önkéntes munkával tegyen azért hogy pár hónapon-éven belül Újbuda lehessen a város legbiztonságosabb kerülete.
Egészség
Egészségügyért is felelős alpolgármesterként kiemelt figyelmet szeretne fordítani az egészségügyi ellátás minőségének fejlesztésre, az intézetek kényelmének, betegközpontúságának, továbbá az orvosok helyzetének javítása is.Minden lehetséges módot megkeres arra, hogy anyagi helyzettől függetlenül minden időskorú megkaphassa a számára szükséges egészségügyi ellátást. Legfontosabbnak azonban a betegségek megelőzését tartja, amit már gyermekkorban el kell kezdeni, ezért a jövőben egészségmegőrzési tanácsokkal, egészségügyi szűrésekkel, felvilágosításokkal gazdagított szabadidős sportrendezvényeket szeretne szervezni, különösen a nők és a családok részére, hiszen a prevenciós programok évek múlva megtérülő „befektetések” is. Minél kevesebb a beteg ember, annál kevesebb pénzt kell költeni a gyógyításra a családoknak éppúgy, mint az államnak.

A résztvevők örömmel fogadták a bemutatkozást, és a tervekkel kapcsolatban több igény és javaslat is felmerült, Ezek egyebek mellett: az utak állapotára, a parkolási lehetőségekre, a Márton Áron téri villamos forduló hangosságára, Őrség, Olt, Bodajk utcák egyirányúsítására, a Berecz-Háromszék utcák kereszteződésénél létrehozandó járdára, Érdi úti iskola előtti járdafelújításra, az 53-as busz három Sashegy u. nevű megállóinak átnevezésére, a Brassó úton lévő, villanyvezetékekre rálógó fák metszésére, illetve a Bereck és Sasadi utak közelében lévő sebességmérő automata visszahelyezésére vonatkoztak.

Király Nóra és Sass Szilárd ígéretet tettek a szóba került problémák és igények megvizsgálására és lehetőség szerinti gyors, hatékony megoldására. Megköszönték a jelenlévők aktivitását ill. azt, hogy ezekkel a javaslatokkal, ötletekkel segítettek a képviselői, ill. alpolgármesteri munkát.