Király Nóra egészségügyért és közbiztonságért felelős alpolgármester 2015. január 28-án a XI. kerületi iskolavédőnőket, védőnőket, igazgatókat, tanárokat, önkormányzati képviselőket és a rendvédelmi szervek munkatársait köszöntötte azon a rendezvényen, amelyet a drogmegelőzés jegyében szervezett. Ez az első, bemutató előadás abban a sorozatban, amely tervei szerint minden XI. kerületi általános iskola 7. és 8. osztályos tanulójához eljut.


Elmondta, hogy nagyon örül, annak, hogy egészségért és közbiztonságért felelős alpolgármesterként éppen egy ilyen, mindkét témakört érintő előadássorozat létrejöttében sikerül aktívan közreműködnie.
Megelőzni az egész családot fenyegető veszélyt

A megelőzés mindennél fontosabb akár az egészségre, akár a bűncselekményeke vonatkozóan.
Sajnos a gyerekek egyre hamarabb és egyre többen találkoznak a dílerekkel, akik a hiszékenységüket és tájékozatlanságukat használják ki. Az először még csak csínytevésnek gondolt tettből rövid idő alatt függőség válik és a jövedelem nélküli fiatal mindent el fog követni, hogy hozzájusson a következő adag kábítószerhez, beleértve a lopást, rablást, egyéb erőszakos cselekményeket, miközben az egészségük is tönkremegy.
Ez a probléma az egész családot érinti, így csírájában kell elfojtani a kipróbálás gondolatát is a fiatalok agyában és meg kell mutatni nekik az elkerülő utat is – vélekedett az alpolgármester.
Újbuda legyen a legbiztonságosabb és legegészségesebb kerület!
Az előadássorozatot Marosi Antal, bűnügyi nyomozó, újságíró tartja, aki hosszú évek óta fáradhatatlanul járja az országot és lelkesen tartja a prezentációkat. Ez idő alatt egyre több információhoz jutva, egyre tökéletesedett a tudása, amit most – rendhagyó módon – felnőttekkel oszt meg, annak érdekében, hogy a rövidesen útjára induló előadássorozaton részt vett diákok kérdéseire megfelelő választ adhassanak