Kicsiket és nagyokat egyaránt várt a Gazdagréti Összefogás Egyesület a gazdagréti futópályára 2015. március 21-én. A szép, napos idő, a dinamikus zene és a nyüzsgés nemcsak a versenyre már napok óta készülő indulókat, de még az arra sétálókat is odacsalogatta; többen akkor döntötték el, hogy nemcsak bíztatják a többi futót, hanem ők is neveznek a versenyre.

Király Nóra egészségért és közbiztonságért felelős XI. kerületi alpolgármester, önkormányzati képviselő, a rendezvény háziasszonya hangsúlyozta a mozgás fontosságát és gratulált azoknak, akik részt vettek a versenyen, függetlenül az elért helyezéstől, hiszen a legfontosabb a részvétel. Elmondta azt is, hogy a futópálya kialakítása óta rendszeresen megrendezett őszi és tavaszi futóverseny célja a gyerekek és felnőttek ösztönzése a mozgásra, ami a testi-lelki egészségükhöz elengedhetetlen.

A legkisebbek között osztottak ki a legtöbb jutalmat, ugyanis minél előbb elkezdődik bennük a sport iránti szimpátia, annál nagyobb eséllyel folytatják a későbbiekben a futást önszántukból, jutalom nélkül is. Megjegyezte még, hogy a saját négy gyermeke (a 7,5 éves András, a 6 éves Balázs, a 4,5 éves Zsuzsi és a 3 éves Julika) is indult a versenyen, akik közül ketten is dobogósok lettek.


Gazdagrét kedvelt és fejlődő lakóövezet

Az érmeket és ajándékokat Hoffmann Tamás XI. kerületi polgármester adta át, akinek 8 éves kisfiai is az indulók között volt .
A polgármester úr elmondta, hogy örömmel látja, hogy Gazdagrét a kerület dinamikusan fejlődő, a családok által kedvelt lakóövezete és igyekszik mindent megtenni annak érdekében, hogy ez így is maradjon. Emlékeztetett arra is, hogy hamarosan kezdődik a gazdagréti tanuszoda építése, amely télen fedett, nyáron pedig nyitott strandként üzemel majd.

A Polgárőrség Újbuda biztonságáért

A sokadalmat kihasználva bemutatkozott az Újbudai Polgárőr Egyesület is.

Elnöke, Dr. Nagy-Juhák István tájékoztatta az érdeklődőket az önkéntes polgárőrök járőrözésben, közlekedés segítésében, bűnmegelőzésben betöltött szerepéről, illetve az egyesülethez való csatlakozás lehetőségeiről. Kerékgyártó Gábor önkormányzati képviselő elmondta, hogy ő is rendszeresen járőröző önkéntes polgárőr, hiszen így valódi tettekkel segíthet megteremteni a környéken élők biztonságát.

A Polgárőrség munkatársai a gyerekek nagy örömére egyszerűbb feladatok teljesítésekor apróbb ajándékokat osztottak ki és lehetőség nyílt a polgárőrautót belülről is megnézni. Alpolgármester asszony ezzel kapcsolatban elmondta, hogy a polgárőrség megerősítésével, kiterjesztésével azon dolgozik, hogy Újbuda legyen a város legbiztonságosabb kerülete.

Az elveszett kalóriák pótlására mindenkit vendégül látott a szervező, a Gazdagréti Összefogás Egyesület egy tányér sajtos makarónira. A jó hangulatú délelőtt után sokan jelezték, hogy szívesen részt vennének a hasonló rendezvényeken és többen kedvet kaptak a polgárőrségbe való belépéshez is.

Az eseményen készült képeket ITT nézheti meg>>>>
A videot ITT nézheti meg>>>>