Ünnepélyes keretek között iktatták be hivatalába a Gazdagréti Református Gyülekezet új lelkipásztorát Thoma Lászlót, és hálaadó istentiszteletet is tartottak a református templomban, annak kibővítéséért, október 9-én.

Mintegy 130 millió forintból valósult meg a gyülekezet a templomának legutóbbi bővítésére. A templomhoz kapcsolódó úgynevezett gyülekezeti ház egység készült el: az építmény két kisteremmel, egy nagyobb teremmel, három irodahelyiséggel, ifjúsági klubbal és lelkészlakással bővült. Az ifjúsági klub teret és programokat nyújt a lakótelepi fiatalok szórakozásához. Ehhez kapcsolódóan tartottak hálaadó istentiszteletet, amelyen a gyülekezet új vezető lelkipásztorát, Thoma Lászlót, ünnepélyes keretek között iktattak be.

 

Király Nóra, Újbuda alpolgármestere, három nagyobb gyermekét is magával vitte az ünnepségre. A Gazdagréti Református Gyülekezet méltatásakor kifejtette, a templom nemcsak a környéken lakók közösségi érzését erősíti, hanem a csellengő gyerekeket is magához vonzza. Mint mondja, a hit, vonatkozzon az bármire, a legfontosabb lelki mankó, amely magabiztosságot ad és tettekre, kitartásra ösztönzi a embereket, ezért különösen nagy szükség van rá.

„Gazdagrét több mint 20 ezer lakosával szinte város a városban. Az egyforma tömbházak jelképezik a nagyvárosi életvitelt, az elidegenedést, az elmagányosodást, az elhaló kapcsolatokat. Ebben a környezetben jött létre a ’80-as évek végén a Gazdagréti Református Gyülekezet és igazi öröm a fejlődését látni” – tette hozzá Király Nóra