2014. december 6-án újra eljött a Mikulás a Szent Angyalok templom kertjébe, a Gazdagréti Piacra a gyerekek nagy örömér, és persze most sem érkezett üres puttonnyal.

A finomságokkal tömött csomagok átadásában Király Nóra önkormányzati képviselő és a Gazdagréti Összefogás Egyesület krampuszai segédkeztek.

A kedves Télapó név szerint szólította a megjelent (és néha megilletődött) apróságokat, akik egytől-egyig olyan jók voltak, hogy senki sem szolgált rá a virgácsra, viszont az egész évben figyelő – és nagy piros könyvébe szorgosan jegyzetelő – Nagyszakállú azért egy-két (jóságra, illemre vagy szorgalomra) figyelmeztető szót is “átnyújtott” a piros zacskócskák mellé.

A ritka vendéggel közösen fotókat is készíthettek megajándékozottak, akik búcsúképpen még néhány dalt is énekeltek neki. Úgy tűnik, a piac árusai is nagyon jók voltak ebben az évben, hiszen ők is kaptak a piros kis (gyümölcsökkel és csokival megtöltött) zacskócskákból.
A rendezvény után a szülők a termelői piac széles választékából vásárolhatták meg a hétvégi ebédhez valót, vagy akár a – karácsonyi ajándéknak is kiváló – kézműves alkotásokat.

Király Nóra lakókörzete képviseletében úgy búcsúzott a Mikulástól, hogy “Jövőre is visszavárjuk” aki remélhetőleg el is fogadja a „meghívást”. Addig pedig a gazdagréti gyereke (és árusok) valószínűleg azon igyekeznek, hogy ismét virgács nélkül érkezzen!
Az eseményen készült videó itt megnézhető:
Mikulás Gazdagréten>>>>
Az eseményen készült fényképekből készült videó:
Mikulás Gazdagréten képösszeállítás>>>>

A rendezvényen készült képek itt érhetők el:
Mikulás Gazdagréten összes kép>>>>