A 19 kis gyerek mellett két szakképzett edző és három felügyelő folyamatosan arra ügyelt, hogy a kis lurkóknak egyetlen egy szabad unatkozó percük se legyen. Minden nap különleges volt. Nem a szokványos monoton ritmust alkalmazták, ettől is lett ez maradandóbb emlék mindenki számára. Egész nap a jó levegőn mozogtak a gyerekek: naponta kétszer volt atlétika és gimnasztika. A fiúk ezenkívül fociztak, a lányok akrobatikus rock and roll-t és táncot tanultak, közösen pedig minden nap úszásoktatásban vettek részt. Betekintést nyerhettek az új sportok világába is: péntek délelőtt Jung Beáta, az ország első számú női crossfit versenyzője tartott crosskids edzést a kis örökmozgóknak.

Az ebéd utáni sziesztánál a lányok a rajzolás művészetét részesítették előnyben, míg a fiúk nagy többsége kincsvadászatot kezdeményezett pár földön fekvő faág segítségével. A bázishoz közel, a fák hűvös árnyékában remek helyet biztosított a szabad foglalkozás ideje alatt a gyermekek számára egy játszótér is, mely újabb élményekkel gazdagította őket.

Péntek délután egy táborzáró gyermek-szülő bogrács-medencés bulin mindenki megismerkedhetett a tábor szervező csapattal és a közös élményeket így már együtt tudták feleleveníteni. A kislányok egy szenzációs tánccal is készültek erre az alkalomra.

A következő turnus július 27-én indul, ahol a gyermekek sok-sok újabb élménnyel lehetnek gazdagabbak. Jelentkezni a szabad helyek függvényében lehet az osszefogasxisportegyesulet@freemail.hu címen.