A legmisztikusabb nap az esztendőben június huszonnegyedike, Szent Iván napja, amit varázslatos éjszaka követ.
Szent Iván napján idén az Újbudai Kulturális intézet és a Gazdagréti Közösségi Ház szervezésében valósultak meg a gazdagréti programok. A kicsiket délelőtt pónilovaglás, kézművesjátékok sora és kisvasút várta az eseményhez kapcsolódó jelmezverseny mellett. Neveztek koboldok, boszorkányok, tündérek és varázslók is– számolt be Molnár Renáta Gazdagréti Közösségi Ház szakmai referense.

A Gazdagréti Összefogás Egyesület is kitelepült, hagyományőrző játékokkal, kosárfonással, mesékkel fogadták a gyerekeket, felnőtteket egész nap. Többször, főleg tavaly megtréfált bennünket az időjárás – mesélte Hoffmann Tamás polgármester – , de ez most szerencsére nem így volt. Nagyon sokan jöttek ki családdal, barátokkal.

A főzőverseny és a tombola eredményeit Hoffmann Tamás, Király Nóra önkormányzati képviselő, és Simicskó István sportért felelős államtitkár hirdette ki. A lecsófőző versenyt egy hagyományos kolbászos, tarhonyás lecsó nyerte.

Később volt tűzugrás, párismereti vetélkedő, valamint zenés műsor Domonkos Zsuzsa operettprimadonnával, illetve Schwartz Dáviddal a Voice felfedezettjével.

Forrás: H.L. – ÚjbudaTV (2014. 06. 26.)