Az általam alapított Fiatal Családosok Klubja, több felháborodott szülő megkeresés alapján létrehozta az Ünnep-védők csapatát.

A kezdeményezés célja, hogy tiltakozzunk az ellen, hogy a kereskedelem diktálta űzött tempó miatt ünnepeink devalválódjanak. Nem szeretnénk, hogy gyermekeink fejében összemosódjon a halottak napja a Mikulás eljövetelével, a Karácsonnyal és az Újévvel.

 

Nem tartjuk helyénvalónak, hogy október eljöttével már feldíszített karácsonyfákkal találkozhatunk a kirakatokban, az üzletekben pedig „szezonális termékek” megjelöléssel egymás mellett sorakoznak a sírra való mécsesek, a csoki mikulások, a kész (néha lila tehenes) mikuláscsomagok, a szilveszteri duda, konfetti és a feldíszített műfenyőfák.

Erről beszéltem 2017. november 3-án a TV 2 Mokka című reggeli műsorában A felvétel itt látható:

A kezdeményezéshez egyre többen csatlakoznak a hozzánk írt levelekkel, a https://www.facebook.com/ficsak/ oldalunkra küldött fotókkal, amelyeket az üzletekben készítettek a témával

(A fenti képet például azzal küldte el egy szülő, hogy “Nyugdíjba ment a Mikulás, aki helyett egyes helyekre a R2-D2 hozza a csomagot december 6-án reggelre. A kép Magyarországon, egy nagy áruházlánc egyik boltjában készült és bár nem az ünnepek időbeni keveredésével van szoros összefüggésben, mégis kapcsolódik az Ünnep-védők törekvéseihez.)

Továbbra is várjuk a hozzászólásokat, véleményeket a Facebook oldalunkra https://www.facebook.com/ficsak/, vagy a ficsak@gmail.com e-mail címre.

A témáról bővebben a www.ficsak.hu  oldalon olvashatnak az érdeklődők.

kapcsolatban.