Az általam alapított Fiatal Családosok Klubja (FICSAK) fennállása óta számos olyan projekthez csatlakozott, amely közvetlen módon segíti a családok egészségmegőrzését.

A téli sportok  népszerűsítése is egy tradíció folytatása. Büszkén állíthatjuk, hogy immár hagyományt teremtettünk a Nem vagyunk mi kispályások akciónkkal, melynek az elmúlt években mind a Futball Európa-bajnoksághoz, mind a FINA Vizes Világbajnoksághoz kapcsolódó eseménye hatalmas, országos siker volt.

Az akció következő eseménye, a “Jégmajális 2018 – Szurkoljunk és sportoljunk együtt télen is”, immár a harmadik, olyan szurkolásra, valamint a rendszeres testmozgás népszerűsítésére hívó program, mellyel számtalan családot meg tudunk szólítani, felhívva ezzel a figyelmet a folyamatosan fejlődő hazai sportéletre is.

A FICSAK-kal tehát arra kérjük a családokat, hogy támogassák szurkolással és téli sportolással a téli olimpián elindult sportolóinkat!

Ép testben ép lélek

Egészségmegőrző küldetésünk egyik alappillére az, hogy hangsúlyozzuk; bármilyen évszak van, sokat legyen a szabadban a család és a mozgás, a sport szeretetét adjuk át a gyermekeinknek.  A szurkolás mellett ne feledkezzünk meg saját magunk mindennapos testmozgásáról sem és ebben ne tartson vissza bennünket a hideg idő és a hó födte táj sem. Sőt! Hiszen ismerjük: ép testben, ép lélek!

Téli mozgásra buzdító kezdeményezésünket és az akciót záró Jégmajális eseményünket is e gondolatok szellemében szervezzük. A február 3-ai Jégmajálison több téli sportot is ki lehet majd próbálni, bemutatókat láthatnak a családok, miközben együtt tölthetnek egy sportos, vidám napot.

Ötgyermekes édesanyaként ahol lehet, igyekszem népszerűsíteni az egészséges étkezés és a sport fontosságát a családok számára. Én is rendszeresen sportolok és gyermekeim életének egyik nagyon fontos része a rendszeres mozgás, szabadidőnk jelentős részét a kinti, aktív közös programokkal töltjük.

Az elmúlt években számtalan futóversenyt, sportos eseményt, közösségi mozgással tarkított rendezvényt szerveztem már, valamint több helyen elértem, hogy egyre több lehetősége legyen a gyermekeknek és az időseknek is mozgásra, sportolásra.
Véleményem szerint, a szülőknek nagy felelőssége van abban, hogy megtanítsák a gyermekeket, mennyire fontos a testmozgás és milyen nehézségeket okozhat a mozgásszegény életmód.

A “Szurkoljunk és Sportoljunk együtt TÉLEN is!” pályázat megálmodójaként is ismét a mozgás fontosságára szeretném felhívni a figyelmet. Ezúttal a téli időszakban.
Mutassuk meg, hogy télen sem kell a szobában ülve TV-t nézni, számítógépezni, hanem igenis ki lehet menni a szabadba és jókat korcsolyázni, síelni, kirándulni, de akár futni, focizni is. Mutassuk meg, hogy MI is SPORTOLUNK itthon és bíztassuk ezzel a téli olimpián résztvevő versenyzőinket.
Játékos felhívásunkban a facebookon arra kérjük a sportos családokat, hogy készítsenek egy képet, vagy akár egy rövid videót, arról, ahogy korcsolyáznak, szánkóznak, túráznak vagy akár hóembert építenek, játszanak kint a szabadban, télen. Tegyék be a facebook posztunk alá, hogy mindenki láthassa. Ha van kedvük még írhatnak mellé egy bíztató mondatot is a téli olimpián résztvevő versenyzőknek. :-), amit mi el fogunk juttatni hozzájuk.
Itt érhető el a Facebook post–> http://szurkolj_sportolj_jegmajalis2018
 „Szurkoljunk és Sportoljunk együtt TÉLEN is“pályázatunkon értékes nyeremények találnak majd gazdára.

Záróesemény, a JÉGMAJÁLIS

Felhívásunk és a pályázat záróeseménye a Dunakeszin megrendezésre kerülő JÉGMAJÁLIS, mely nem csupán egy sportos találkozó, hanem közösségépítés is: a nemzeti érzés erősítése, a téli mozgás fontosságára való figyelemfelhívás és egy közös családi móka!

Sok szeretettel, sportbemutatókkal, sztárvendégekkel, versenyekkel, játékokkal, hóval-jéggel, ingyenes korcsolyázási lehetőséggel várunk mindenkit

2018. február 3-án  14.00-20:00 óráig Dunakeszin, Városháza melletti jégpályán! Eseményünk házigazdái: Gyetván Csaba és Nagy Reika, a jó hangulatról pedig DJ Radnai gondoskodik.

Várjuk tehát a képeket, bíztatásokat és február 3-án pedig a családokat, hogy együtt mutassunk példát a sportolás és a szurkolás jegyében.

Hajrá Magyarok, hajrá TÉLI sportok, hajrá TÉLI olimpia!