Sajtótájékoztatót tartottunk, ahol büszkén mutattuk be nőnapi kiadványunkat, melyet idén már harmadik alkalommal jelentetett meg az általam alapított Fiatal Családosok Klubja. Az eseményen számos olyan férfi, közéleti szereplő és művész vett részt, akik szerepelnek a kiadványban és boldogan álltak mellénk.

Nyitrai Zsolt eseményünkön arra hívta fel a figyelmet, hogy a kormánynak van női minisztere és az Országgyűlés háznagya is hölgy, az államtitkárok között is több nő dolgozik, valamint az állami cégek vezetői között is sok a sikeres nő. A miniszterelnöki megbízott azt mondta, a kormány számít a nők véleményére, például a családvédelmi konzultációban, és véleményüket beépíti a döntéseibe. Felidézett több kormányzati intézkedést, ezek között a Nők 40 programot, amelynek lehetőségével ismertetése szerint már 250 ezernél többen éltek.

Ezután büszkén mutattam be a kiadványt, amelyben 90 művész, sportoló, illetve közéleti szereplő nőnapi üzenete olvasható. Ők azzal a megbecsüléssel és tisztelettel írnak a nőkről, ami Magyarországon fontos és követendő példa lehet. Elmondtam, hogy a kormányzat a nők és a családok iránti megbecsülését a szavakon túl tettekkel is bizonyította már, így az Európában is példaértékű erkölcsi és anyagi támogatással.

Kihangsúlyoztam, hogy a kiadványban nőnapi üzenetet megfogalmazó közéleti szereplők között van mások mellett Kásler Miklós, Palkovics László, Trócsányi László, Varga Mihály miniszter és Tarlós István főpolgármester. Nőnapi aktivitásaink közé tartozik konferenciánk is, melyet pénteken az Országházban tartunk mintegy 400 meghívott nő részére. Az esemény célja támogatni a női lét teljességének megélését, egyediségének megőrzését és az abban való kibontakozást.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője felhívta a figyelmet a nők védelmére. Arra kért minden férfit, vigyázzanak a nőkre és eloszlatta azt a tévhitet, hogy a nőket jobban elkerülik a szívbetegségek, mint a férfiakat. Külön köszönetet mondott azoknak a hölgyeknek, akik mentőtisztként dolgoznak hazánkban és nap, mint nap sokat tesznek azért, hogy minél több emberen segítsenek.

Nagy Balázs színművész arról beszélt, hogy neki egész évben nőnap van, hisz aki ismeri őt, jól tudja, mennyire szereti a nőket. Ám a legnagyobb szerelem az életében 2 éves kislánya, Panka Luca.

Peller Károly színművész elmondta, hogy nőnapon neki mindig elsősorban az édesanyák jutnak eszébe és nagyon tisztel mindenkit, aki gyermeket nevel és csodálja a nőket. Mesélt arról, hogy mikor felkérést kapott  a Női lélek férfi szemmel című kiadványban való szereplésre, először írt egy egész oldalt. Aztán rájött, hogy ez túl hosszú lesz és meg kell ragadni a lényeget. Így végül csupán ennyi állt ott: Köszönöm. Majd ezt még néhány idézettel kiegészítette, az egyik így szól: “Férfi és nő. Hogy érthetnék meg egymást. Hisz mind a kettő mást akar – a férfi nőt- a nő férfit.”

A sajtótájékoztatóról készült galéria itt tekinthető meg!