Az √°ltalam alap√≠tott Z√∂ld K√∂vet Egyes√ľlet c√©lja a term√©szeti √©s k√∂rnyezeti √©rt√©kek megismertet√©se, a felnŇĎvŇĎ gener√°ci√≥ eduk√°l√°sa, programok szervez√©se, a k√∂rnyezettudatos magatart√°s kialak√≠t√°sa √©s jelentŇĎs√©g√©nek ismertet√©se. Ennek jegy√©ben ŇĎsszel n√©gy v√°rosba is ell√°togattunk a Z√∂ld K√∂vet Orsz√°gos Roadshow elnevez√©sŇĪ rendezv√©ny keret√©ben. A helysz√≠nei k√∂z√∂tt szerepelt Debrecen, Budapest, P√©cs √©s Szeged.

A rendezv√©nysorozattal elsŇĎdleges c√©lunk az volt, hogy felh√≠vjuk a figyelmet a bolyg√≥nk v√©delm√©re, mivel a term√©szeti √©s k√∂rnyezeti √©rt√©kek megŇĎrz√©se a mi feladatunk. √ögy gondolom, hogy haz√°nkban is kiemelt szerepet kell kapjon k√∂zvetlen k√∂rnyezet√ľnk meg√≥v√°sa, hiszen egyre nagyobb k√∂rnyezeti probl√©m√°kkal kell szemben√©zn√ľnk. Figyelmet kell ford√≠tanunk a kl√≠mav√°ls√°gra, r√©szt kell venn√ľnk az √©ghajlatv√°ltoz√°s elleni k√ľzdelemben!

Az eg√©sz napos rendezv√©nyen mind a n√©gy helysz√≠nen felh√≠vtuk a figyelmet k√∂rnyezetv√©delmi a glob√°lis probl√©m√°kra, elsŇĎsorban a bolyg√≥nkon keletkezett hatalmas mennyis√©gŇĪ hullad√©kra, valamint alternat√≠v megold√°sokat k√≠n√°lunk a hullad√©k cs√∂kkent√©s√©nek ter√ľlet√©n. B√≠zunk abban, hogy a feln√∂vekŇĎ gener√°ci√≥ eduk√°l√°sa, a z√∂ld szeml√©letŇĪ programok szervez√©se elŇĎseg√≠ti, √©s hozz√°j√°rul az emberek k√∂rnyezettudatos magatart√°s√°nak megerŇĎs√∂d√©s√©hez.

A Roadshow helysz√≠neire kil√°togat√≥knak lehetŇĎs√©g ny√≠lt j√°t√©kos programokon, k√©zmŇĪvesked√©sen √©s szeml√©letform√°l√≥ interakt√≠v j√°t√©kokon val√≥ r√©szv√©telre. Az √©rdeklŇĎdŇĎ csal√°dok elsŇĎsorban a PET alternat√≠v felhaszn√°l√°s√°nak k√ľl√∂nb√∂zŇĎ m√≥djait ismerhett√©k meg, k√©sz√≠thettek PET palack vir√°gtart√≥t, PET palackb√≥l √ľgyess√©gi j√°t√©kot valamint bekapcsol√≥dhattak interakt√≠v k√∂rnyezetv√©delmi j√°t√©kokba (k√∂rnyezetv√©delmi solo, dobble, t√°rsasj√°t√©kok, kirak√≥). A legkisebbeket geo homokoz√≥ v√°rta.

B√≠zom abban, hogy – ha csak kis m√©rt√©kben is, de – rendezv√©ny√ľnk √°ltal elŇĎ tudjuk mozd√≠tani azt a v√°gyat az emberekben, hogy tegyenek a k√∂rnyezet√ľnk√©rt, kevesebb energi√°t fogyasszanak, szelekt√°lj√°k a hullad√©kot.