Az általam alapított Zöld Követ Egyesület célja a természeti és környezeti értékek megismertetése, a felnővő generáció edukálása, programok szervezése, a környezettudatos magatartás kialakítása és jelentőségének ismertetése. Ennek jegyében ősszel négy városba is ellátogattunk a Zöld Követ Országos Roadshow elnevezésű rendezvény keretében. A helyszínei között szerepelt Debrecen, Budapest, Pécs és Szeged.

A rendezvénysorozattal elsődleges célunk az volt, hogy felhívjuk a figyelmet a bolygónk védelmére, mivel a természeti és környezeti értékek megőrzése a mi feladatunk. Úgy gondolom, hogy hazánkban is kiemelt szerepet kell kapjon közvetlen környezetünk megóvása, hiszen egyre nagyobb környezeti problémákkal kell szembenéznünk. Figyelmet kell fordítanunk a klímaválságra, részt kell vennünk az éghajlatváltozás elleni küzdelemben!

Az egész napos rendezvényen mind a négy helyszínen felhívtuk a figyelmet környezetvédelmi a globális problémákra, elsősorban a bolygónkon keletkezett hatalmas mennyiségű hulladékra, valamint alternatív megoldásokat kínálunk a hulladék csökkentésének területén. Bízunk abban, hogy a felnövekő generáció edukálása, a zöld szemléletű programok szervezése elősegíti, és hozzájárul az emberek környezettudatos magatartásának megerősödéséhez.

A Roadshow helyszíneire kilátogatóknak lehetőség nyílt játékos programokon, kézműveskedésen és szemléletformáló interaktív játékokon való részvételre. Az érdeklődő családok elsősorban a PET alternatív felhasználásának különböző módjait ismerhették meg, készíthettek PET palack virágtartót, PET palackból ügyességi játékot valamint bekapcsolódhattak interaktív környezetvédelmi játékokba (környezetvédelmi solo, dobble, társasjátékok, kirakó). A legkisebbeket geo homokozó várta.

Bízom abban, hogy – ha csak kis mértékben is, de – rendezvényünk által elő tudjuk mozdítani azt a vágyat az emberekben, hogy tegyenek a környezetünkért, kevesebb energiát fogyasszanak, szelektálják a hulladékot.