Elindult „A jövő ZÖLD generációjáért díj 2023” környezetvédelmi pályázat a Zöld Követ Egyesület szakmai támogatásával és a Fiatal Családosok Klubjával a közoktatásban, köznevelésben dolgozó tanítók, tanárok, óvodapedagógusok, egyéb munkatársak fenntarthatóságért tett munkájának elismerése céljából. Azoknak a környezetvédelem iránt elkötelezett pedagógusoknak szeretnénk elismerést nyújtani, akik különösen aktívak a fenntartható fejlődést szolgáló nevelés-oktatás területén. Akik munkájukkal, életszemléletükkel a diákjaik számára a társadalmi, ökológiai és gazdasági fenntarthatóság fontosságát közvetítik és ezáltal környezetvédelmi cselekvésre inspirálják a fiatalokat.

Elkötelezetten hiszem, hogy a pedagógusok erkölcsi támogatása és teljesítményük elismerése által megismerheti a hazai, környezetvédelmi oktatás-nevelésben kiemelkedő szakembereket a társadalom széles köre. Kezeik között formálódik a jövő generáció, melynek várhatóan olyan környezeti körülményekhez kell majd alkalmazkodniuk és olyan környezeti problémákra kell majd válaszolniuk, amelyekhez az alapismereteket az iskolai éveik alatt szükséges megszerezniük. Tudjuk, hogy a tanárok ajtót nyitnak a tudás, a párbeszéd és a közösségépítés felé, és úgy segítenek naponta a diákoknak a kihívásokkal teli világban megfelelni, hogy ők is számos feladatot oldanak meg. Szerepük a fenntarthatósági törekvések megvalósításában kulcsfontosságú.

A környezetvédelmi pályázat első három díjazottja 100.000 Ft75.000 Ft és 50.000 Ft díjazásban részesül, illetve az iskola, ahol tanít ingyen környezetvédelmi/szemléletformáló előadást vehet igénybe a Zöld Követ Egyesület megvalósításában. A pályázatban résztvevő összes pedagógus iskolája részt vesz egy sorsoláson is, ahol egy 150.000 FT értékű környezetvédelmi fejlődést biztosító tárgyi eszköz kerül kisorsolásra. 

A pályázni 2023. október 10-ig lehet a  https://ficsak.hu/zold-jovoert-pedagogus-dij-2023/ weboldalon, ahol a pályázati feltételek is megtalálhatóak.
Az eredményhirdetésre 2023.október 21-én, a Földünkért Világnapon kerül sor.

Tegyünk együtt egy zöldebb jövőért!