„Futás közben elsősorban magadat kell leküzdened,
és minden alkalommal nyersz: jobb és gyorsabb leszel.”
                                                        (Marijke ten Cate)


A Fiatal Családosok Klubjának (Ficsak) társszervezete, az Összefogás XI. Sportegyesület négy alkalmas családi futóverseny-sorozata elindult Újbudán. A Sportegyesület már közel 10 éve buzdítja mozgásra és közös sportolásra az újbudai családokat, akiknek rendszeresen sportos programokat – szabadtéri edzések, online edzések, sportágválasztó – szervez. Az egészséges és sportos életmód népszerűsítését célul tűző futóversenyek többszáz újbudai családnak kínál sportos, játékkal egybekötött aktív szabadidős programot a hétvégékre. 

Közel 300 indulóval startolt el az Újbudai Családi Futóverseny sorozat első állomása 2023. június 10-én, szombat 10 órától Őrmezőn, a Katica játszótér melletti futókörről. Rengeteg lelkes gyermekkel és szülővel találkoztam, ez is bizonyítja, hogy az újbudai gyerekek a legsportosabbak. Az első helyezettek az érem mellett még kupát is a magasba emelhettek. Boldogság volt látni, hogy mennyien vettek részt az utolsó – Családi örömfutamunkon is!

Az Őrmezőn lezajlott futóverseny védnöke Bába Szilvia és Junghausz Rajmund, önkormányzati képviselők voltak.

      
   

Szeretettel várunk minden sportolni vágyó családot az Újbudai Családi Futóversenyek következő állomásara is:

2023.07.15. szombat – Bikás Park
2023.09.10. vasárnap – Feneketlen-tó
2023.10.01. vasárnap – Gazdagrét Dzsungel Park

A futóversenyeken korosztályos és nemenkénti bontásban futnak a gyerekek. Az első futam rajtja előtt jó hangulatban, közösen zajlik a zenés bemelegítés.  A célban minden gyermeket egészséges finomság várja, továbbá éremmel is megjutalmazzuk őket.

A futóversenyre érkező családok saját ivópohár és kulacshasználattal támogatják az egészség-és környezettudatos életmódot is.

 „Játssz és NYERJ!” játékos aktivitás vár a futóverseny állomásain az egyes futamokat teljesítők számára!
Minden résztvevő egy pecsételő füzetet kap,  s aki legalább 3 eseményen részt vesz, az akár egy 50.000 Ft értékű Decathlon utalványt is megnyerheti.

A futóversenyeken a részvétel ingyenes, ám regisztrációhoz kötött.
Az előzetesen nevezőket ajándék is várja a helyszínen.
Bővebb információ, nevezés >> https://osszefogas11se.hu/csaladi-futoversenyek-2023/