A háromnapos Tranzit Fesztivál mindig fix nyári végi programom: a festői Balaton, az érdekes előadások, az izgalmas viták, baráti beszélgetések, igazi közösségi élményt nyújtanak számomra immár 14. éve, ahonnan most is “lelkileg felturbózva” tértem haza. Jó minden évben találkozni és elmélyülni a közélet bugyraiban sok régi ismerőssel, baráttal, családtaggal,ismert jobb és baloldali politikussal.

A Hotel Club Tihany csodálatos környezetet biztosított a fesztiválnak, melyen idén a Zöld Követ Egyesülettel mi is részt vettünk, hogy aktív programokkal, kézműveskedéssel a környezetvédelemre is felhívjuk a családok figyelmét.

Hatalmas érdeklődés mellett zajlott a Tranzit fesztivál, ahol 2 napon keresztül rengetegen meglátogattak bennünket a standunknál, hogy ahol az érdekes  programok mellett remekül elbeszélgettünk a családok minden tagjával a környezetbarát életmódról. A rendezvényen nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy hogyan is lehet egy ekkora eseményen a keletkezett hatalmas mennyiségű hulladékot a körforgásban tartani, hogyan lehet a környezeti terhelést minimálisra csökkenteni.

A számlatan élmény, a rengeteg program és a rekkenő hőség mellett egész nap hideg limonádéval és hűsítőponttal vártuk a sátrunkhoz érkezőket.

Családi programjaink alkalmával mindkét nap a környezetvédelemre hívtuk fel a figyelmet, ahol PET palack felhasználásával virágtartókat készítettünk, melybe sziklakerti növények ültetésére is volt lehetőség, melyet minden aktív gyermek haza is vihetett.

Emellett kvízzel, környezetvédelmi témájú beszélgetésekkel vártuk a kicsiket és nagyokat egyaránt.