2023-ban, a Családszervezetek Adventi Jótékonysági Gyűjtésének kedvezményezettje a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány.

Az alapítvány speciálisan képzett bohócdoktorai országszerte 15 kórház gyermekosztályát látogatják heti rendszerességgel, emellett speciális programokkal vannak jelen idősotthonokban, valamint halmozottan sérült gyerekekkel foglalkozó intézményekben. A közhasznú minősítéssel rendelkező alapítvány a több mint negyedszázad során több mint 430 ezer beteg gyermekhez, illetve több ezer idős emberhez vitte el a nevetés gyógyító erejét.

A támogatásukra szervezett Családszervezetek VIII. Adventi Jótékonysági Gyűjtése teljes bevételét a bohócdoktorok 15 kórházban tartandó ünnepi vizitjeihez szükséges költségek fedezésére szánják.

A cél, az ehhez szükséges 2.600.000 Ft összegyűjtése!

A Fiatal Családosok Klubja valamint közel 30 család-, civil szervezet, cég szívvel-lélekkel azon dolgozik, hogy segítséget adhasson ehhez a szép küldetéshez! Kórházban lenni, kezeléseken részt venni vagy műtétre várni, műtét után lábadozni mindig nehéz. Felnőtteknek is, nemhogy gyermekeknek. Ünnepek alatt, karácsonykor mindez százszor nehezebb. Nehezebb elfogadni a kórtermek magányát, amikor mások az otthonuk melegében ünnepelhetnek, ahol összegyűlik az egész család. Ilyenkor sűrűbb a kórház gyógyszerszagú levegője, fájdalmasabb minden szúrás, keserűbb minden tabletta. Zajosabb az egyedüllét csendje, hidegebb az ágy…  ezt a Piros Orr bohócdoktorok ünnepi vizitjeinek támogatásával enyhíteni szeretnék a szervezők!

Egy perc nevetés száz tablettával felér!
Támogassuk együtt a Bohócdoktorok ünnepi vizitjeit!

„Segíts a karácsonykor is kórházban fekvő gyerekeknek”online adventi gyűjtésére a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány weboldalán kerül sor
>> https://adomany.pirosorr.hu/kampany/segits-a-karacsonykor-is-korhazban-fekvo-gyerekeknek/

Mindenki számára elérhető különleges koszorúk

Herczegh Anita, a Regőczi István Alapítvány kuratóriumának elnöke, aki a kezdetek óta támogatja a kezdeményezést ismét saját készítésű adventi díszekkel segíti a gyűjtést. Ahogy a korábbi években, idén is az online térben megvásárolhatók lesznek Herczegh Anita és lánya, Áder Júlia szebbnél-szebb, kézzel készült asztaldíszei, kopogtatói és koszorúi.

A koszorúk értékesítésre a Ficsak Facebook oldalán kerül sor 2023.11. 28 – 2023.12.02 között.

Esemény a kisgyermekes családoknak

Az idei gyűjtés ismét kiegészül a Ringató Adventi Jótékonysági ÉLŐ koncertjével, amelynek időpontja 2023. december 10., szombat 10:00.
Aki szeretne a közös éneklésben, mondókázásban, karácsonyra hangolódásban a Ringatóval és a Kaláka együttessel részt venni, szeretettel várják a helyszínen, csak annyit kérnek a szervezők, hogy egy számára megfelelő és nélkülözhető összeggel, egy jelképes belépő árával támogassa a „Segíts a karácsonykor is kórházban fekvő gyermekeknek gyűjtést az adománygyűjtő oldalon vagy a helyszínen.

>> https://adomany.pirosorr.hu/kampany/segits-a-karacsonykor-is-korhazban-fekvo-gyerekeknek/

Utalással ide várjuk az adományokat:
bank neve: UniCredit Bank Hungary Zrt.
bankszámlaszám: 10918001-00000084-18080009
számlatulajdonos neve: Fiatal Családosok Klubjának Egyesülete
közlemény: adventi adomány 2023

Az idei és korábbi évek adventi gyűjtéseinek részletei itt találhatóak: https://www.jotekonysagivasar.hu/

A Segíts a karácsonykor is kórházban fekvő gyerekeknek” online adventi gyűjtésére a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány weboldalán kerül sor
>> https://adomany.pirosorr.hu/kampany/segits-a-karacsonykor-is-korhazban-fekvo-gyerekeknek/

Az összefogásban résztvevő szervezetek:

Fiatal Családosok Klubja (FICSAK), Albertfalvi Lokálpatrióta Egyesület, Belvárosi Közösségi Tér, Civilút Alapítvány, Egyszülős Központ,  Ficsak 11 Alapítvány, Ficsak 12 Alapítvány Ficsak baba- és gyermekjáték bérlés, Ficsak Derecske Alapítvány, Ficsak Füzesgyarmat Alapítvány,  Ficsak Józsefváros, Ficsak Kaposvár Alapítvány, Ficsak Kolozsvár, Ficsak Mezőtúr, Ficsak Székesfehérvár Alapítvány, Ficsak Veszprém Alapítvány, Gazdagréti Összefogás Egyesület,  Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány,  Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége (KCSSZ), Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS),  Magyar Bölcsődék Egyesülete, Magyar Női Unió Egyesület (MNU),  Mindennapok Női Szemmel Egyesület (NŐISZEM),  Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE),  Önkéntes Településfejlesztő Közösség – Kosd,  Összefogás 11 Sportegyesület,  Ringató, Szülők Háza Alapítvány,  Zöld Követ Egyesület, FreeRideClub