A Fiatal Családosok Klubja (FICSAK) és a hazai családszervezetek közös VIII. Adventi Jótékonysági Gyűjtéséhez idén is közel 30 család-, és civilszervezet, valamint támogató cég csatlakozott.

Adventi hangulatban, a családszervezetek képviselőivel közösen készültek el a szebbnél szebb ünnepi koszorúk, asztaldíszek és kopogtatók. Mindannyian beleadtuk szívünket-lelkünket és persze legjobb tudásunkat, bízva abban, hogy ezen koszorúk értékesítéséből befolyó összeg segíteni tudja majd az ünnepek alatt is kórházban lévő gyermekek gyógyulását. Külön köszönet Herczegh Anita és Hornung Ágnes asszonynak, hogy a kezdeményezés mellé álltak idén is.

Az online térben megrendezésre kerülő adventi jótékonysági akcióval ismét egy jó ügy mellé álltunk és olyan szervezetet támogatunk, amely megérdemli a plusz figyelmet és segítséget. Az idei kedvezményezett a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány.

Herczegh Anita, a Regőczi István Alapítvány kuratóriumának elnöke már a kezdetek óta támogatja a kezdeményezést. Idén is lányával, Áder Júliával tett közösen készített szebbnél-szebb, kézzel készült adventi asztaldíszekkel, kopogtatókkal és koszorúkkal segítette a gyűjtést.

Mattasovszky-Zsolnay Bence, a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány ügyvezetője az eseményen elmondta, hogy csak adományokból működik a szervezet, ezért fontos számukra minden segítség. Hangsúlyozta, hogy a lelki egészség ugyanolyan fontos, mint a fizikai állapot. Különösen igaz ez egy beteg gyermeknél.

Köszönet Hornung Ágnes államtitkár asszonynak, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkárának, hogy idén is támogatásával biztosította jótékonysági kezdeményezésünket.  “A boldogság és nevetés mellett a kiszámíthatóság amire a gyermekeknek és a magyar családoknak szükségük van, a kormány ezért a családpolitikában a testi, lelki és szellemi egészségre is fókuszál a jövőben” – osztotta meg gondolatait.

Köszönet a helyszínt és a szíves vendéglátást biztosító Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS)-nek.
Az adventi koszorúk készítéséről szóló kisfilm a YouTube csatornámon itt megtekinthető: https://www.youtube.com/watch?v=6FJqSZYFvbI