Csodás délelőttöt töltöttünk együtt közel 1000 családdal december 10-én, advent második vasárnapján a Millenárison a Ringató Alapítvány “Ezer család énekel” című adventi gyerekkoncertjén és adventi jótékonysági gyűjtésén.

A programmal a Ringató Alapítvány csatlakozott a Családszervezetek Adventi Jótékonysági Gyűjtéséhez. Együtt mondókáztunk, ünnepi dalokat énekeltünk és közben egy jó célért, a Piros Orr Bohócdoktorok ünnepi vizitjeire gyűjtöttünk. A Ringató már a kezdetektől, 8. éve a Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) együttműködő partnere, és minden évben egy jótékonysági gyerekkoncerttel segíti a közös gyűjtést. A koncerttel is közös a célunk: a családok érzékenyítése, és hogy rávilágítsunk arra, nem mindenki tölti boldogságban, szűk családi körben a karácsonyt.

Az esemény fővédnöke Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára megosztotta gondolatait a jelenlévőkkel: “Az advent időszaka mindig is a családok összetartozásáról és az együttlét fontosságáról szólt. Ebben az évben azonban a családpolitika is új irányt vesz, hiszen az egészség és a harmonikus fejlődés fontos elemei a jövő generációk boldogságának. Nagy öröm, hogy az adventi gyerekkoncert alkalmával a gyermekek, szülők és az idősek együtt énekelnek. Ezek a koncertek, akárcsak a Kaláka fellépései, olyan élményt tudnak nyújtani a családoknak, amellyel közelebb tudnak egymáshoz kerülni, egyben gyermekük fejlődését is segítik.”

A koncerten Hornung Ágnes államtitkár asszonnyal és a résztvevő családszervezetek képviselőivel közösen gyújtottuk meg a Ringató adventi koszorújának 2. gyertyáját, ami a REMÉNY-t jelképezi.

A vasárnapi adventi gyerekkoncerten a Ringató csaknem hetven foglalkozásvezetője működött közre, a házigazda Gróh Ilona, a Magyar Örökség-díjas Ringató alapítója volt. A rendezvényen több családszervezet, köztük a Fiatal Családosok Klubja (FICSAK), a Civilút Alapítvány, a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány, valamint a Szülők Háza Alapítvány képviselője volt jelen. Az eseményen oldott, szeretetteli légkörben élhették át a kisgyermekek és szüleik a közös éneklés és játék élményét.

A Ringató koncertje után a Kaláka együttes ünnepi koncertje szerepelt műsoron “Szabad-e bejönni ide betlehemmel?” címmel. Az ének és a zene mellett családszervezetek ünnepi kézműves- és egyéb családi programokkal is várták az érdeklődőket, hogy még közelebb hozzák egymáshoz a családokat az ünnepi időszakban.

Köszönöm a Ringatónak, Hornung Ágnes államtitkár asszonynak és a családszervezeteknek, hogy idén is összefogtunk egy jó ügy érdekében, és mindenkinek, aki velünk volt és támogatta családszervezetek példaértékű összefogását.

Aki teheti, itt támogathatja a Piros Orr Bohócdoktorokat és csatlakozhat gyűjtésünkhöz >>> www.jotekonysagivasar.hu

Az eseményről készült kisfilm a YouTube csatornámon itt tekinthető meg: https://www.youtube.com/watch?v=e3ksy9T-7LQ

(Képek forrása:  MTI/Balogh Zoltán)