A környezetvédelmi világnap alkalmából A jövő zöld generációjáért díj 2023” címmel környezetvédelmi pályázatot írt ki a pedagógusok számára a Fiatal Családosok Klubja a Zöld Követ Egyesület szakmai támogatásával azzal a céllal, hogy a közoktatásban, köznevelésben dolgozó tanítók, tanárok, óvodapedagógusok, és közvetlen munkatársaik fenntarthatóságért tett munkáját elismerésben részesítsék.

A zsűritagok  – Király Nóra, a FICSAK alapítója, Rudda Ildikó, földrajz szakos pedagógus, Dr. Varga Sarolta, fenntarthatósági szakértő és környezetvédelmi szakjogász és Molnár Ferenc, az Ilcsi Szépítőfüvek tulajdonos-ügyvezetője, az évtizedes múltra visszatekintő fenntarthatósági munkájáért számos elismeréssel kitüntetett üzletember – 154 pályázat pályázat közül választották ki, és ítélték oda a legjobbaknak járó díjakat, különdíjakat.

Az újbudai Kuckó Bölcsőde “A jövő zöld generációjáért díj 2023” környezetvédelmi pályázat egyik külön díjasa lett. Hálás vagyok, hogy olyan elhivatott emberek dolgoznak Újbudán, akik már a legkisebb gyermekek környezetvédelmi nevelését is ennyire fontosnak tartják.

Örömmel tölt el, hogy a bölcsődés korosztálynak is lehetősége adódik a fenntartható fejlődést szolgáló nevelés-oktatás területén elkötelezett szakemberek életszemléletéknek köszönhetően a környezettudatosságot megismerni, mert aktív munkájuk inspirálja a kisgyermekeket is.

Kiemelten fontos munkát végeznek, hiszen a jövő generációjának felnővén már olyan környezeti körülményekhez kell majd alkalmazkodniuk és olyan környezeti problémákra kell majd válaszolniuk, amelyekhez az alapismereteket most szükséges megszerezniük.

Kiss Mariann és Varga Sarolta kolléganőimmel személyesen vittük el a 150.000 forint értékű nyereményt, amely a jövőben segíti a kisgyermeknevelők munkáját.

“A jövő zöld generációjáért” pályázat díjátadójáról készült kisfilm ITT tekinthető meg.